IBM on ollut varsin sitkeä intranet-kentän peluri, jolla on ollut myös todella vahvoja visioita. Esimerkiksi Connections-tuote oli tullessaan todella paljon aikaansa edellä. Vasta aivan viime vuosina ovat useimmat asiakkaat edes tajunneet mihin ongelmaan Connections oli jo ratkaisu melkein kymmenen vuotta sitten.

Nyt IBM on kuitenkin päättänyt luopua tästä kaikesta. Lähes kahden miljardin arvoinen yrityskauppa siirtää suuren määrän IBM:n tuotteita intialaisen HCL:n omistukseen. HCL on tunnettu isojen ulkoistuksien ja ylläpitodiilien vastaanottajana, ja jostain tämän tyyppisestä järjestelystä on tässäkin kysymys. IBM siirtää elinkaarensa loppupuolella olevia tuotteita HCL:lle saattohoitoon, jotta voi itse keskittyä uusien pilvipalveluiden kehittämiseen ja yritysostoksiensa sulatteluun.

Kaupassa siirtyy mm. Connections ja Notes -tuotteet, joten intranet- ja ryhmätyöratkaisujen osalta kauppaan kuuluu käytännössä kaikki IBM:n aktiivinen tarjonta sille alueelle.

Vanhojen asiakkaiden kannalta siirto voi olla hyväkin asia. HCL:llä voi olla ainakin aluksi intoa todistaa olevansa aktiivinen omistaja. Osa tuotteista voi kehittyä eteenpäin jopa nopeammin kuin IBM:n omistuksessa, ainakin jonkin aikaa.

Kovin suuria uudistuksia ei kannata kuitenkaan odottaa. HCL:n tiedotteessa sanotaan varsin suoraan, että HCL:n intressi tässä kaupassa kohdistui asiakkuuksien ostamiseen. HCL ei ostanut itselleen tuotteita, joita voisi aktiivisesti tuotekehittää eteenpäin.


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.