Kuopion kaupunki uusii intranetinsä kevään 2019 aikana. Intran uusimisesta ei pääse osalliseksi vain kaupungin työntekijät, vaan myös kaikki introjen uudistamisista innostuneet. Intrauudistuksen projektipäällikkö Ville Titoff kirjoittaa matkasta Intra-Tarina-blogissa.

– Blogi laukaistiin matkaan hieman kuten luotain, jonka tarkoitus on välittää informaatiota avaruus-maa-avaruus-välillä. Sillä on tarkoitus ja alustava lentoreitti, mutta kaikki voi muuttua matkan varrella, kuvailee starttia Titoff.

Foorumi ajatuksille ja ideoille

Blogi on yksi projektin tärkeimmistä viestinnällisistä kanavista. Sen avulla henkilöstö pysyy intran etenemisessä samalla viivalla ilman raskasta sähköpostittelua. Lisäksi blogi tarjoaa foorumin ajatuksille ja ideoille kaikille intra-projektista kiinnostuneille.

– Näin muutkin organisaatiot voivat saada projektistamme ideoita omiinsa – ja toisinpäin. Blogissa on avoin kommentointimahdollisuus, toteaa Titoff.

Ajatus blogista oli olemassa jo ennen projektin käynnistymistä. Avoimeen ja julkiseen blogiin päädyttiin, kun vertailtiin erilaisia viestintä- ja blogikanavia. Ville Titoff ja viestintäpäällikkö Raija Korhonen totesivat, että tällaiseen julkiseen blogiin ei ole mitään järkevää estettä, vaan päinvastoin, järkevää olisi nimenomaan avoimuus.

Avoimuus on tärkeä palanen Kuopion kaupungin strategiaa, ja tällä tavalla strategiaa toteutetaan käytännössä.
Erottelu perinteisen ”sisäisen” ja ”ulkoisen” välillä on yleisestikin nykyään hieman murroksessa. Sutjakka sisäinen viestintä parantaa myös asiakastyytyväisyyttä. Meidän tapauksessamme se tarkoittaa sitä, että paremmalla sisäisellä viestintä- ja työkalupakilla pystymme kehittämään työarjen mielekkyyttä ja palvelemaan paremmin asiakkaitamme – eli Kuopion kaupungin asukkaita, sanoo Titoff.

Koko henkilöstö uusii intraa

Uusi intra kehittää Kuopion kaupungin 6 000 työntekijän päivittäistä työskentelyä kooten sähköiset työkalut ja tiedotuksen. Uusi intranet sisältää myös yhteisöllisiä ominaisuuksia viestinnän, projektityön ja perehtymisen tueksi.
– Kaupungin organisaatiossa on valtava kirjo erilaisia ammattilaisia eri sektoreilla, ja palvelualueet ovat itsessään kuin suuria yrityksiä. Kaupungin intran rakennus on kuin rakentaisi yhteistä kanavaa monelle suurelle eri alan yritykselle, Titoff kuvaa.

Intran uusiminen koskettaa kaikkia työyhteisössä.
– Itse intraa on uusimassa yhtä monta ihmistä kuin sitä lopulta käyttää. Varsinaiseen projektiorganisaatioon kuuluu noin 20 henkeä, Titoff kertoo.

Blogista on kerrottu henkilöstölle nykyisessä intrassa ja ajatusta esitelty palavereissa ja kokouksissa. Ja luonnollisesti sosiaalisessa mediasta, josta Intranet-ostajan opaskin sen bongasi. Jäämme siis seuraamaan Kuopion intranetin rakentumista. Lentoreitiltä voi lukea, että ensimmäinen versio on yleisessä käytössä toukokuussa 2019. Onnea matkaan!

Lähde mukaan Kuopion intra-matkalle!


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.