2.7.2018

Tässä muutamia vinkkejä intranet- ja digitaalinen työympäristö -teeman seminaareista ja koulutuksista Suomessa ja lähialueilla syksyllä 2018. Mahdollisuuksia osaamisensa kehittämiseen on nyt kyllä tarjolla ruhtinaallisesti!

Listauksessa on poimintoja myös sisäisen somen (ESN), tiedonhallinnan sekä käyttöönottojen ja toimintapamuutosten johtamisen näkökulmista.

Tarkasta tapahtuman tarkemmat tiedot, osallistumismaksut jne. järjestävän yrityksen sivuilta lähempänä tapahtumaa.


Digitaalisen työympäristön käyttöönotto ja muutosjohtaminen -koulutus
30.8.2018, Helsinki

Digitaalisten työvälineiden käyttöönotto on ihmisten ja toimintatapamuutosten johtamista – ja vain vähän tekniikkaa! Koulutuksessa opit suunnittelemaan käytännönläheisesti muutosjohtamisen toimenpiteet, jotka sopivat muutostarpeisiinne ja organisaatioonne. Lisäksi koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi malli, jolla suunnittelet, resursoit ja aikataulutat käyttöönoton konkreettiset tehtävät.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti digitaalisten työympäristöjen käyttöönotto- ja muutoshankkeiden vetäjille, projektipäälliköille tai näihin hankkeisiin osallistuville henkilöille. Kouluttajana toimii Hanna P. Korhonen eli allekirjoittanut.

(Toinen toteutus 1.11.2018, Kuopio)

Järjestäjä: Professio


Digitaalisten palveluiden ostaminen ja kilpailutus -koulutus
4.9.2018, Helsinki

Koulutuksen päähuomio on erilaisten kilpailutusmenetelmien valinnassa ja niiden soveltuvuuden arvioinnissa erilaisiin tilanteisiin. Koulutuksessa käydään erittäin esimerkkivetoisesti läpi erilaisia tapoja toteuttaa uusia tietojärjestelmiä. Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat valita itselleen sopivimman kilpailutusmenetelmän ja perustella valinnan. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti erilaisia tietojärjestelmien ostamiseen sopivia vertailukriteereitä ja pisteytysmalleja ja etenkin laatupisteytyksen menetelmiä. Kouluttajana toimii Perttu Tolvanen.

Järjestäjä: Alma Talent


Office 365 tiimityössä
8.11.2018, Helsinki

Koulutuspäivän aikana opit, mitä tiimien työtä tukevia työkaluja Office 365 -alustassa on. Opit myös, mihin käyttötarkoituksiin ne sopivat parhaiten. Koulutuksen jälkeen sinulla on eväät suunnitella omalla työpaikallasi, mitä uusia O365-työkaluja kannattaa lanseerata tiimien ja projektien käyttöön. Kouluttajana Heidi Selkäinaho.

Järjestäjä: Tieturi

(Toinen toteutus 8.11.2018)


Confluence-intranetin suunnittelu ja rakentaminen
12.9.2018, Helsinki

Koulutuksessa perehdytään kaikkiin Confluencen keskeisiin ominaisuuksiin erityisesti intranetin kannalta, lisäksi tutustutaan muutamiin erityisen hyödyllisiin ja suosittuihin laajennoksiin ja lisäosiin. Kurssi on tarkoitettu Confluence-intranetiä suunnitteleville ja rakentaville missä tahansa projektin vaiheessa. Kouluttajana Antero Aunesluoma.

Järjestäjä: Polarshift


Digitaalinen työympäristö 2018 -seminaari
12.-13.9.2018, Helsinki

Miltä näyttää edelläkävijän digitaalinen työympäristö? Tänä vuonna teemoina ovat mm. botit, tekoäly & älykäs työympäristö; miten työpäiväkokemusta voidaan parantaa palvelumuotoilulla?; GDPR ja tiedon avaaminen muille yhteisöille – haasteet ja ratkaisut; sekä digitaalisen työympäristön teknologiat ja alustat – Mihin kannattaa panostaa juuri nyt?

Lue myös artikkelimme: Digitaalinen työympäristö -seminaari uudistuneena syyskuussa

Järjestäjä: Alma Talent


IntraTeam Event
2.-4.10.2018, Tukholma

Workshop-päivä ja kaksipäiväinen moninäkökulmainen intranet-seminaari.

Australialainen intranet-guru James Robertson (Step Two), aloittaa Euroopan turneensa Tukholmasta pitämällä 2.10. workshopin ja 3.10. puheenvuoron.

Järjestäjä: IntraTeam


Intranet Italia Day
4.10.2018, Milano, Italia

Ensimmäinen intranet-seminaari Italiassa, vissiin ikinä! Ja kattaus on täynnä alan huippuja, kuten Step Twon James Robertson!

Intranet Italia Day è il primo evento italiano dedicato al digital workplace, con un focus sulla progettazione, la governance e la gestione di intranet aziendali e social intranet!

Seminaarin saitti on italiaksi, mutta pääosa puheenvuoroista lienee ohjelmaotsikoiden perusteella englanniksi.


SharePoint vs. M-Files dokumenttien hallinnassa -koulutus
9.10.2018, Helsinki

Monissa organisaatioissa pohditaan, että riittääkö SharePoint tai Office 365 kunnolliseen dokumenttien hallintaan vai tarvitaanko jokin erikoistunut ohjelmisto kuten M-Files. Tässä koulutuksessa näet käytännössä SharePoint/Office365-alustalla toteutetun ja M-Files -ohjelmistoon pohjautuvan dokumentinhallinnan erot, yhtenevyydet sekä mahdollisuudet. Kouluttajina toimivat Juha Anttila ja Maarit Kettunen IITC:stä.


Yammer, Teams, Workplace, sosiaalinen intranet. Ota sisäinen some työpaikan yhteiseksi viestintäkanavaksi -koulutus
11.10.2018, Helsinki

Työpaikan sisäinen some on parhaimmillaan koko organisaation yhteinen viestintäkanava, jossa tieto liikkuu ja ongelmiin saadaan nopeasti ratkaisut. Tässä koulutuksessa pohdimme, mitä hyötyä sisäisestä some-kanavasta olisi sinun työpaikallesi ja mitä vaiheita onnistunut sisäisen somen jalkautus vaatii. Tutustumme yleisimpiin sisäisen somen alustoihin. Käymme läpi, miten sisäinen some istuu intranetin rinnalle ja miten viestinnän asiantuntija voi vastata sisäisen somen kehittämisestä yhteisömanagerin roolissa. Kouluttajana Heidi Selkäinaho.

Järjestäjä: Procom


Digitaalisen työympäristön käyttöönotto ja muutosjohtaminen -koulutus
1.11.2018, Kuopio

Digitaalisten työvälineiden käyttöönotto on ihmisten ja toimintatapamuutosten johtamista – ja vain vähän tekniikkaa! Koulutuksessa opit suunnittelemaan käytännönläheisesti muutosjohtamisen toimenpiteet, jotka sopivat muutostarpeisiinne ja organisaatioonne. Lisäksi koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi malli, jolla suunnittelet, resursoit ja aikataulutat käyttöönoton konkreettiset tehtävät.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti digitaalisten työympäristöjen käyttöönotto- ja muutoshankkeiden vetäjille, projektipäälliköille tai näihin hankkeisiin osallistuville henkilöille. Kouluttajana toimii Hanna P. Korhonen eli allekirjoittanut.

Järjestäjä: Professio


Office 365 Teams ja SharePoint dokumenttien hallinnassa -koulutus
1.11.2018, Helsinki

Office 365 -kokonaisuuteen liittyvä Microsoft Teams -palvelu valtaa alaa tiimityöskentelyn alustana. Mikä rooli SharePointilla on Teams-palvelua käytettäessä? Ovatko Teams ja SharePoint kilpailijat toisilleen vai enemmänkin taistelupari? Mikä rooli perinteisille SharePoint-työtiloille jää dokumenttien hallinnassa? Kouluttaja: Juha Anttila, IITC.


Office 365 tiimityössä -koulutus
8.11.2018, Helsinki

Koulutuspäivän aikana opit, mitä tiimien työtä tukevia työkaluja Office 365 -alustassa on. Opit myös, mihin käyttötarkoituksiin ne sopivat parhaiten. Koulutuksen jälkeen sinulla on eväät suunnitella omalla työpaikallasi, mitä uusia O365-työkaluja kannattaa lanseerata tiimien ja projektien käyttöön. Kouluttajana toimii Heidi Selkäinaho.

Järjestäjä: Tieturi


European SharePoint, Office 365 & Azure Conference
26.-29.11.2018, Kööpenhamina

Each year ESPC gathers SharePoint, Office 365 & Azure experts from around the world in one European location for the largest conference of its kind.


SharePoint ja Microsoft 365 HPR
12.12.2018, Helsinki

SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin SharePoint- ja Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

Järjestäjä: IITC

 


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.