7.11.2017

Helsingin yliopisto on uudistamassa intranetiaan Liferay DXP -alustalle. HY etsii nyt osaavaa teknistä toteuttajakumppania tiiviiksi osaksi uudistuksen projektitiimiä.

Kilpailutus on avattu julkisten hankintojen HILMA-palvelussa. Kilpailutusasiakirjat ovat luettavissa 4.12.2017 klo 16 saakka.

Me North Patrolissa olemme tukeneet Helsingin yliopiston intranet-uudistusta tavoitteiden määrittelyssä, konseptisuunnittelussa ja teknologiavalinnassa. Lisäksi fasilitoimme kilpailutuksen.

Uudistuksen tavoitteet

Helsingin yliopiston intranet-uudistuksen tärkeimpinä tavoitteina on sisältöjen löydettävyyden merkittävä parantaminen ja sisältörakenteen uudistaminen vastaamaan yliopiston rakenneuudistusta sekä keskitettyjen yliopistopalveluiden toimintamallia. Nykyisten yksikkösivustojen rooli pienenee ja sisältöjen ryhmittelyssä keskeistä ovat kohderyhmien palvelut ja palvelupolut. Uusi intranet palvelee erityisesti tutkijoita, opettajia ja muuta henkilöstöä.

Uudessa intranetissä sisäinen viestintä on vaivatonta koko henkilökunnalle ja ajankohtaisvirta palvelee arkityön, johtamisen ja työyhteisöviestinnän tarpeita.

Tärkeimpinä teknisinä tavoitteina on intranet-ratkaisun teknologia-arkkitehtuurin modernisointi sekä käyttöliittymän ja visuaalisen ulkoasun uudistus responsiiviseksi. Käyttöliittymällisesti kokonaisuus uudistetaan rohkeasti täysin uudenlaiseksi yksinkertaisen selkeäksi ja helppokäyttöiseksi responsiiviseksi kokoelmaksi sisältöjä ja palveluita. Käyttäjäkokemuksessa yhdistyy sekä yhteisöllinen että personoituva kokemus palveluineen.

Teknologiaratkaisu

Intranet uudistetaan Liferay DXP -alustalle, joka mahdollistaa monipuolisen kolmikielisen sisällöntuotannon, laajat mahdollisuudet kohdentamiseen sekä personoinnin ratkaisut.


Kilpailutus-sarjassa vinkkaamme julkishallinnon asiakkaidemme käynnissä olevista kilpailutuksista. Julkisissa hankinnoissa kilpailutuksen asiakirjat ovat avoimesti tutustuttavissa julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.