Kävin juttelemassa Sovelton Jari Kotolan kanssa intranettien trendeistä ja ajankohtaisista asioista Sovelton studiossa kesällä, ja nyt nauhoite on kuunneltavissa Sovelton sivuilta tai ladattavissa podcast-muodossa mukaan matkalle (Soveltoradio-podcast löytyy esimerkiksi iTunesista).

Puolen tunnin keskustelussa käydään läpi aikamoinen määrä asiaa, aina intranettien historiasta siihen miten tekoälyä voisi hyödyntää osana intranet-konsepteja. Myös teknologioita sivutaan, mutta ehkä eniten puhutaan siitä mistä asioista tänä päivänä suomalaiset intranetit rakentuvat ja miksi käyttäjät niitä käyttävät. Monessa kohdassa puhutaan myös siitä miten kotimainen intranet-maailma eroaa muun maailman meiningistä, ja miten esimerkiksi SharePointin suosio on vaikuttanut intranet-käsityksiin Suomessa.

Myös esimerkiksi ”appsiutumisesta” puhutaan, ja siitä miten joskus siilojen rakentaminen voi olla järkevääkin. Oman osansa saavat myös hakukoneet ja niiden surkea tilanne, sekä keskustellaan automaattisten suosituksien tilanteesta ja siitä missä vaiheessa tekoälyyn perustuva suosittelu ehkä voisi korvata hakukoneet.

Jos intranet-trendit ja -asiat kiinnostavat, niin puolituntisessa käsitellään aika tehokkaasti intranet-maailman kuulumisia.

Pari suositustakin jo Twitterissä näkyi podcastille ilmestyneen:


PS. Lisää asiaa intraneteista ja ajankohtaisista trendeistä on tarjolla myös syksyn suuressa intranet-seminaarissa, jossa allekirjoittanut toimii puheenjohtajana ja onpa ohjelmassa myös North Patrolin asiantuntijapuheenvuorokin teknologiavaihtoehdoista digitaalisiin työympäristöihin. Allekirjoittanut myös kouluttaa intranet-konseptointia ja uudistuksien valmistelua seuraavan kerran marraskuussa Alma Talentin järjestämässä asiakkaille suunnatussa koulutuksessa.


Tarvitsetko tukea intranet-uudistukseen? Ota yhteyttä North Patroliin! Autamme valmistelemaan ja ostamaan verkkosivusto-, intranet-, extranet- ja verkkokauppaprojekteja. Olemme järjestelmätoimittajista ja digitoimistoista riippumaton konsulttiyhtiö. Toimimme neuvonantajana, joka ajaa etuasi ja auttaa löytämään parhaat ratkaisut verkkopalvelujen kehittämistarpeisiisi. Meiltä saat tukea hankkeiden suunnitteluun, vaatimusten määrittelyyn, tarjouspyyntöjen laadintaan, kilpailuttamiseen, sopimusneuvotteluihin sekä teknologia- ja toteuttajavalintoihin.