Meiltä kysellään paljon muiden intranet-ratkaisuista (ja konsulttina niitä pääseekin paljon näkemään), koska harvoin monellakaan intranet-vastaavalla on mahdollisuus päästä kurkkimaan muiden organisaatioiden introja muualla kuin seminaareissa. Nyt tähän tarpeeseen olisi tarjolla pohjoismainen ratkaisu: intranet-kuvakaappauksia jakava verkkoyhteisö Intra2.

Intra2 on Tanskasta lähtöisin oleva palvelu ja verkosto, jonka kautta pääsee käsiksi muiden organisaatioiden intranet-ratkaisuihin kuvakaappausten muodossa. Verkostoa pyörittää Mads Richard, jota kävin jututtamassa Tukholman Intranätverkissä taannoin. Mukana verkostossa on jo satoja intranetejä ja Madsilla on toki tavoitteena laajentaa toimintaa.

Samassa yhteydessä tutustuin Intranet Expoon, joka intranet-kuvakaappausten näyttely, joita Mads järjestää alan seminaarien yhteydessä Euroopassa.

160526_intranatverk_goteborg_1

Intra2-palvelu benchmarkkaamiseen

– Intra2-verkostossa mukana olevat voivat selailla toisten organisaatioiden intranetien etusivuja ja muita näkymiä kuvakaappauksina. Mukana on esimerkiksi kuvakaappauksia Staff Handbookeista, Mads Richard kuvaa palvelun hyötyjä.

– Mukana on jokaisesta intrasta perustiedot, esimerkiksi organisaation toimiala ja intran teknisen alustan tiedot. Näitä voi käyttää hakuehtoina. Palvelussa pääseekin näppärästi selailemaan esim. muiden finanssialan toimijoiden intra-ratkaisuja tai tietyllä alustalla toteutettuja ratkaisuja.

Verkostoon osallistumisessa on yksi kriteeri: jotta voit nähdä muiden kuvakaappaukset, tulee sinun jakaa oman organisaatiosi vastaavat (ja maksaa liittymismaksu).

Tällä hetkellä palvelussa on lähes 6000 kuvakaappausta n. 450 eri organisaatiolta, lähinnä Ruotsista ja Tanskasta, mutta verkosto kasvaa myös kansainvälisten jäsenten kautta, esim. Iso-Britanniassa.

Intranet Expo – kuvakaappausten näyttely

Intranet Expo on Intra2-verkostoon linkittynyt näyttely, joita järjestetään intranet-seminaarien yhteydessä. Expoon ilmoittaudutaan erikseen.

Mads Richard toteuttaa mukaan ilmoittautuneille pienen analyysin intranetin etusivun roolittumisesta: painottuuko siinä esim. uutisointi vai työskentely.

160930_intranetnow_london_1

Intranet Expo -näyttelyitä on keväällä tulossa mm. seuraavasti:

Muut Expojen päivämäärät ja lisätiedot Intranet Exposta Intra2:n sivuilla intra2.com


Intra2 ja Expo ovat kiinnostavia mahdollisuuksia benchmarkata muiden introja ja hakea inspiraatiota. Tarjolla on helposti ja nopeasti valikoima sadoista eri introista. Tosin kuvakaappaukset antavat vain päälliraapaisun intranet-ratkaisuihin, eivätkä vielä välttämättä avaa intranetin konseptillisia punaisia lankoja ja uniikkeja sisällöllisiä tai toiminnallisia menestystekijöitä. Silti muiden introjen näkeminen auttaa katsomaan maailmaa sieltä oman kuplan ulkopuoleltakin.

Mads toivottaakin lämpimästi tervetulleeksi Intra2-verkostoon myös suomalaiset organisaatiot! Hän uskoo, että verkostosta olisi hyötyä erityisesti kansainvälisille organisaatioille.


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.