Kilpailevat intranet-toteuttajat Ambientia ja Sininen Meteoriitti löivät hynttyyt yhteen ja järjestävät ilmaisen, koko päivän intranet-seminaarin torstaina 23.4. Helsingin Paasitornissa. Semmaa voi seurata myös livestreamattuna. #intranetworkin aiheita ovat sosiaalinen intranet, verkostot ja tietotyö.

Vaikka semman järjestäjinä ovat intranet-toteuttajatahot, tavoitteena on intranet-vastaavien törmäyttäminen, vertaistuki ja arvostuksen lisääminen, ei niinkään alustojen esittely, järjestäjä korostavat. Miksi kaksi eri teknologioilla (Microsoft Office365 ja SharePoint vs. Liferay ja Atlassian Confluence) intranetejä toteuttavaa tahoa järjestää yhteisen seminaarin, Ambientian Aino Heiska ja Sinisen Meteoriitin  Hanna Harjula?

– Sosiaalinen intranet on paljon muutakin kuin teknologinen ratkaisu tai työkalu. Sen suunnittelu ja toteutus on ennen kaikkea monimuotoisen työyhteisöviestinnän sekä liiketoimintaan ja työhön liittyvien prosessien ja toimintatapojen mallinnusta sähköiseen muotoon. Vaikka toteutammekin asiakkaillemme introja eri teknologioilla, meillä on hyvin samankaltainen näkemys siitä, miten digitalisaatio muuttaa työntekoa ja millaisia haasteita siihen liittyy. Siksi emme näe mitään estettä sille, että jaamme yhdessä tätä ”sosiaalisen intranetin ilosanomaa” ja nostamme esiin siihen liittyviä, tärkeitä aiheita. Sitä paitsi, mielestämme suomalainen intranet-kenttä kaipaakin enemmän rohkeata yhteistyötä, verkostoja ja avointa keskustelua!

Lisänäkemystä intranet-toteutuksen teknologia- ja kumppanivalintaan sekä kilpailuttamiseen tuo North Patrolin Perttu Tolvasen herättelevä puheenvuoro ”Intra-alustan ja kumppanin valinta”.

Seminaarissa on case-esitysten ja tietoiskujen lisäksi sopivasti aikaa reflektiolle ja keskustelulla muiden intranet-vastaavien kanssa, esimerkiksi aamun aloittaa intranet speed-dating.

– Halusimme järjestää seminaarin, jossa eri organisaatioiden intranet-vastaavat pääsevät yhdessä törmäyttämään ideoita ja ajatuksia sekä verkostoitumaan. Haluamme seminaarilla nostaa myös esiin sen, kuinka tärkeää työtä organisaatioiden intra-vastaavat tekevät!, toinen tapahtuman pääjärjestäjistä Hanna Harjula Sinisestä Meteoriitista toteaa.

Intranet-vastaavien voimaantumista on ilmassa, kun päivän keynote antaa eväitä intranetin strategisen roolin vahvistamiseen ja johdon sitouttamiseen.

– Päivän avaa vastikään Helsingin yliopistolle väitöskirjansa tehnyt viestinnän valmentaja Hanna Salminen, joka on puhunut erityisesti viestinnän strategisen merkityksen sekä viestintäjohdon liiketoiminnallisen osaamisen (ja yhteistyön ylimmän johdon kanssa) puolesta. Hanna tulee puhumaan otsikolla ”Strateginen vuoropuhelu tuottaa parempaa bisnestä!”, Aino Heiska hehkuttaa.

Ilmoittautuneita #intranetwork-semmaan on jo 200, mutta mukaan kuulemma mahtuu vielä. Seminaaria voi seurata myös streamattuna, mutta katsominen vaatii ilmoittautumisen. Twitterissä semman yksilöi hashtäg #intranetwork.

Ilmoittautuminen päättyy ke 15.4.

Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen os. https://intranetwork2015.eventbrite.com

Paikan päällä meiltä Intranet-ostajan oppaasta/North Patrolista ainakin Perttu Tolvanen ja Hanna P. Korhonen. Nähdään siellä!


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.