Ruotsin uusin intranet-seminaari, Intranätverk, järjestetään nyt toista kertaa. Toukokuun lopulla (20.-22.5.2014) Göteborgiin saapuu mm. kansainvälisesti tunnettu cms-guru Tony Byrne ja Intranet Focuksen pomo Martin White. Seminaari on kolmipäiväinen: ensimmäisenä päivänä kaikki case- ja asiantuntijapuheenvuorot ovat ruotsiksi ja toisena englanniksi. Kolmas päivä on varattu workshopeille.

– Mielestäni Ruotsissa ei ollut tarpeeksi hyviä intranet-seminaareja, joten päätin järjestää sellaisen itse, kertoo järjestäjä Kristian Norling, joka on työskennellyt intranetien parissa vuosituhannen vaihteesta.

– Halusin luoda konferenssin, josta osallistujat oikeasti hyötyvät. Esitysten pituus pidetään minimissään eli 20 minuutissa. Siinä puhuja ehtii sanoa olennaisimman pointin, mutta jotain jää silti auki. Tämä aiheuttaa kysymyksiä ja keskustelua, mikä onkin seminaarin idea. Pääset keskustelemaan puhujan kanssa ja kysymään juuri niistä asioista, mitkä sinua kiinnostavat. Puhujat ovat läsnä koko seminaarin ajan.

Jotta keskusteluvuus olisi mahdollista, osallistujamäärä seminaariin on rajoitettu.

– Haluan luoda seminaariin yhteisöllisen tunnelman. Seminaarissa on vain yksi ohjelmarata, jotta kaikille osallistujille syntyy samanlainen kokemus ja yhteisiä puheenaiheita. Ei myöskään synny pettymyksiä, koska ei ole vaaraa valita otsikon perusteella kiinnostavaa, mutta lopulta sisällöltään väärää ohjelmalinjaa! Kristian toteaa. – Keskusteluja jatketaan yhteisessä iltatilaisuudessa.

Asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi seminaarissa esitellään ruotsalaisia ja kansainvälisiä caseja. Esillä on esimerkiksi Ruotsin parhaaksi intranetiksi viime vuonna valittu yksityisen lääkäriaseman Praktikertjänstin intranet, Chalmersin yliopiston eri portaaleja kattava hakuratkaisu ja EpiServerillä toteutetun ÖrebroBostäderin intra. Ruotsissa suositun EpiServerin lisäksi alustaratkaisuista edustettuina ovat ainakin SiteCore ja SharePoint.

Seminaarissa on puhujana myös Intranet-ostajan opas -blogin päätoimittaja, North Patrolin Perttu Tolvanen aiheenaan ”SharePointin vaihtoehdot Pohjois-Euroopassa”.

Intranätverk 2014
20.-22.5.2014, Göteborg, Ruotsi

Intranet-ostajan opas -blogin lukijoille järjestäjä Kristian Norling tarjoaa 1000 Ruotsin kruunun alennuksen seminaarilipusta (mikä tahansa lipputyyppi). Saadaksesi alennuksen, mainitse ilmoittautuessasi koodi North Patrol.


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.