North Patrolin intranet-asiantuntijat alkavat julkaista juttusarjaa Atlassian Confluencen ja Microsoft SharePointin eroista, mahdollisuuksista ja rajoitteista intranet-alustoina. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyy tänään iltapäivällä.

SharePoint on tällä hetkellä suosituin alusta intraneteissa sekä globaalisti että Suomessa. SharePointia käytetään niin yrityksissä kuin julkishallinnossakin. Viime aikoina kotimaan markkinoilla SharePointin suurimmaksi haastajaksi on noussut Confluence, jota on samoin otettu käyttöön sekä julkishallinnossa että yrityksissä. Toki organisaatiossa voidaan käyttää myös molempia, jolloin toisella välineellä hoidetaan esimerkiksi viestinnällinen intranet, toisella työryhmätyöskentely.

Molemmat alustat tarjoavat hyviä valmiita toiminnallisuuksia suoraan paketista. Juttusarjan onkin tarkoitus valottaa juuri näitä suoraan paketista käyttöönotettavia ominaisuuksia Confluencen versiossa 5 ja SharePointin versiossa 2013. Tavoitteena on tarjota perustietoa siitä, kuinka järjestelmillä voidaan toteuttaa mikäkin intranetin osakokonaisuus.

Kussakin sarjan postauksessa pohditaan järjestelmien soveltuvuutta yhteen intranetin osakokonaisuuteen. Sarja käynnistyy tänään iltapäivällä uutisoinnin pohdinnalla.

Kannustamme lukijoita jakamaan aiheista omia kokemuksiaan ja vinkkejä!

Lue myös

Intranet-järjestelmät Suomessa vuonna 2013


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.