Viides taso -blogi saavutti syksyllä 2013 kunnioitettavan kolmen vuoden iän. Tänä aikana yli 60 blogiartikkelia on nähnyt päivänvalon. Blogille on myös kertynyt uskollisia lukijoita ja esimerkiksi sähköpostitse artikkelit on tilannut jo yli 300 henkilöä. Twitterissäkin 300 seuraajan raja on lähellä. Kiitokset tästä matkasta kaikille sitä seuranneille! Nyt alkaa tämän blogin kohdalla uusi aika uudella nimellä ja uusilla kirjoittajilla!

Blogin tavoitteenahan on ollut alusta pitäen tulla omalla alueellaan selkeästi Suomen kattavimmaksi ja kiinnostavimmaksi blogiksi. Tärkeimpänä sisällöllisenä tavoitteena on ollut kirjoittaa kiinnostavasti ja säännöllisesti intranet-projektien haasteista ja -ratkaisuista. Erityisesti ajatuksena on ollut kirjoittaa asioista joista muut eivät kirjoita, kuten kotimaisista alan yrityksistä, tuotteista, tapahtumista ja tehdyistä projekteista. Näiden tavoitteiden osalta tuloksia on saavutettu, mutta ei siinä määrin kuin olisin halunnut. Juttuja on vain yksinkertaisesti tullut liian vähän määrällisesti jotta voisi puhua todella kattavasti intranet-kentästä raportoivasta blogista.

Siksi nyt on blogin nimi vaihtunut ja mukaan on tullut joukko uusia kirjoittajia. Blogin konsepti pysyy edelleen samankaltaisena, mutta juttujen määrää on tarkoitus kasvattaa – tai ainakin varmistaa, että blogin julkaisutahti pysyy tasaisempana.

Blogin uusi nimi on ”Intranet-ostajan opas”. Blogin kirjoittajiksi tulevat myös muut North Patrol -konsulttiyhtiön intranet-asiantuntijat. Aihepiireinä alan yritykset ja tapahtumat tulevat jatkossa saamaan entistäkin enemmän huomiota. Lisäksi intranettien konseptisuunnittelusta on tarkoitus tehdä juttusarjaa ja muutenkin avata intranet-projektien valmistelua ja suunnittelua aikaisempaa enemmän.

Allekirjoittanut jatkaa edelleen blogin kirjoittajana ja päätoimittajana.

Uudet kirjoittajat ovat Hanna P. Korhonen, Sami Kalanen ja Kimmo Parkkinen. Tässä lyhyet esittelyt jokaisesta kirjoittajasta:

  • FM Hanna Korhonen on verkkopalvelujen ja viestinnän asiantuntija. Hanna konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä erityisesti intranet-palveluiden konseptisuunnittelussa. Hannalla on kymmenen vuoden kokemus verkkopalveluista mm. tilaajan, product ownerin ja pääkäyttäjän rooleissa sekä laajojen käyttöönottoprojektien vetäjänä ja kouluttajana. Erityisesti Hanna on aiemmin ollut tekemisissä Aalto-yliopiston intranet-kehityksen ja sisäisen viestinnän kanssa. Intranet-alustoista Hannalla on erityisen laaja kokemus Confluence-alustasta, mutta myös muut intranet-alustat ovat tulleet tutuksi.
  • DI Sami Kalanen on hankesuunnittelun, vaatimusmäärittelyjen ja kilpailutuksien asiantuntija. Sami konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita projektien kilpailuttamisessa ja toimittajan työn valvonnassa. Hänen erityisaluettaan ovat etenkin julkishallinnon kilpailutukset. Intranet-alustoista Samilla on eniten kokemusta Microsoftin SharePoint -tuotteesta, mutta etenkin aiemmin urallaan myös monenlaiset portaalit ja muut sisällönhallintajärjestelmät ovat tulleet tutuiksi.
  • FM Kimmo Parkkinen on määrittely-, suunnittelu- ja hankintavaiheen asiantuntija. Kimmo konsultoi asiakkaita tietojärjestelmien teknologia- ja toimittajavalinnoissa, toiminnallisten vaatimusten määrittelyssä sekä teknisessä suunnittelussa. Hänen erityisalueitaan ovat mm. teknisesti haastavien tietojärjestelmien suunnittelu, dokumentointi ja mallintaminen. Intranet-alustoista Kimmolla on pitkä kokemus etenkin SharePoint-tuotteesta ja erityisesti laajoista käyttöönottoprojekteista.

Uudistuneen blogikonseptin ja uusien kirjoittajien myötä on odotettavissa entistäkin tasaisempaa ja terävämpää artikkelivirtaa! Lukijoiltakin toivomme aktiivista osallistumista kommentoimalla blogissa ja sosiaalisen median kanavissa! Tehdään yhdessä tästä entistäkin parempi intranet-ostajan opas!


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.