Gasum esitteli Talentumin syksyisessä intranet-seminaarissa intranet-kehityksensä historiaa ja nykytilaa. Strategiajohtaja Rami Saajoranta kertoi miten Gasumin intranetin lähtökohdaksi oli otettu ”johtamisen työkalu” -ajatus jo projektin alusta lähtien. Johtoryhmän jäsenet olivat myös osallistuneet määrittelyyn.

Gasumin SharePoint-intran konseptia voisi kuvailla jopa termillä ”kokouskone”, koska niin tärkeässä roolissa kokousten pyörittäminen ja päätösten tekeminen heillä on. Tästä näkökulmasta katsoen ei olekaan yllättävää miksi Gasumin intranet valittiin Suomen parhaaksi intranetiksi vuonna 2013.

Gasumin intranet ei myöskään ole mitenkään ”erikoinen” intranet, koska viestinnällisen intranetin perustoiminnot löytyvät varsin laajasti palvelusta. Intranet on vain uudistettu viime vuosina parin vuoden välein ja joka kerta toteutusta ja toimintoja on viety askel eteenpäin. Näin voisi jopa sanoa, että Gasum on mennyt viestinnällisen intranetin vaiheesta eteenpäin. Gasumin kohdalla tämä kehitys on tehnyt intranetista hajaantuneen asiantuntijaorganisaation päätöskoneen – ja näin johdolle tärkeän työkalun.


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.