Talentumin syksyisin järjestämä intranet-seminaari on tänä vuonna sulautunut osaksi isompaa seminaarikokonaisuutta. Uutta kokonaisuutta markkinoidaan nimihirviöllä eCommunication & UX Summit! 2013.

Suorastaan ysäri-hypeltä kuulostava nimi kuitenkin hämää, koska sisältö vaikuttaa varsin asialliselta. Etenkin intraneteista kiinnostuneille seminaari tarjoaa kiinnostavia caseja ja puheenvuoroja jopa kahdella trackilla.

Seminaarissa on oma track intranet-caseille ja toinen track SharePoint-puheenvuoroille. Seminaarin kolmas track käsittelee UX-asioita ja sielläkin itse asiassa on yksi intranet-aiheinen puheenvuoro.

Seminaari on ehdottomasti mielenkiintoinen kokonaispaketti, koska nyt on kerrankin yhden katon alla varsin monenlaista asiaa. Nähtäväksi jää miten tämä toimii käytännössä, mutta ainakin paperilla yhdistelmä vaikuttaa hyvältä.

Ensimmäisen päivän keynote-puhujana on Ruotsista herra nimeltä Oscar Berg, joka on kunnostautunut etenkin ”digital workplace” teeman puolestapuhujana.

Intranet-aiheisia puheenvuoroja kuullaan mm. seuraavilta organisaatioilta: Kela, Fortum, Gasum, Kiilto Family, Oulun kaupunki, Taideyliopisto, Säästöpankkiliitto, Vero, Porvoon kaupunki.

Myös toisen päivän keynote sivuaa intranet-kenttää hieman. Saku Tuominen käsittelee puheenvuorossaan työelämän vallankumousta ja informaatiotyön haasteita.

Yksi näiden syksyisten intranet-seminaarien toistuvia aihepiirejä on luonnollisesti ollut SharePoint. Tämä painotus on kuitenkin jakanut mielipiteitä, koska aivan kaikki eivät introjaan kuitenkaan SharePointilla tee – ja nekin jotka tekevät, niin haluaisivat ajoittain kuulla intranet-asiaa ilman SharePoint-väritystä. Nyt uudenlainen seminaarikokonaisuus toivottavasti helpottaa tätä tilannetta ainakin hieman.

Todennäköisesti intranet-trackilla puhutaan tänäkin vuonna melkoisesti SharePointista, mutta kenties vähemmän kuin aiempina vuosina. Selvää on, että muitakin haasteita intranet-projekteissa riittää!

>> Lisätietoa seminaarista Talentumin sivuilta

Disclaimer: Toimin itse intranet-trackin puheenjohtajana ja olen ollut mukana keväisessä asiantuntijatapaamisessa jossa Talentum kysyi palautetta seminaarin uudistussuunnitelmilleen. Puheenvuorojen valintaan tai sisältöpainotuksien tekemiseen en ole osallistunut.