Ambientia järjestää 23.5.2013 ilmaisen seminaarin aiheena sosiaalinen intranet. Seminaarissa sosiaalista intranettia käsitellään kovin ylätasolla ja keskitytään erityisesti hyötyihin ja strategiaan. Seminaari on järjestetty yhteistyössä mm. Adagen ja Documillin kanssa.

>> Lisätietoa seminaarista

Seminaariin on kirjoitushetkellä kuulemma vielä jonkin verran paikkoja jäljellä, joten kannattaa olla nopea jos aihe kiinnostaa.

Ambientian aktivoituminen intranet-kentällä on tervetullut asia, koska viime vuosina intranet-kenttä on Suomessa ollut kovin SharePoint-keskeinen. Ambientian ja muutaman muun ohjelmistofirman edustama Confluence-tuote on kuitenkin yksi keskeisimpiä SharePointin haastajia intranet-kentällä.

Confluence ei ole yhtä monipuolinen dokumenttienhallintaväline kuin SharePoint, mutta etenkin sosiaalisen intran ja viestinnällisten intranettien alueella Confluence on jopa huomattavasti SharePointtia pidemmälle tuotteistettu alusta.

Lisäksi pilvivaihtoehdon yleistymisestä huolimatta SharePoint on monelle organisaatiolle varsin arvokas investointi. Confluence tarjoaa ainakin potentiaalisesti huomattavasti kustannustehokkaamman vaihtoehdon moneen asiaan.

PS. ”Sattumalta” saman päivän aamulla myös toinen sosiaalisen intran osaaja, Sininen Meteoriitti, järjestää julkistustilaisuuden Valo-intranet-tuotteestaan SharePoint 2013 -alustalle.


Tilaa blogin Parhaat palat -kooste, uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.